Smokkelen!

Enige jaren geleden brandde het smokkelmuseum in Overdinkel af. Overdinkel wil zich blijven profileren als smokkeldorp en is bezig opnieuw een smokkelmuseum op te richten. Onderdeel hiervan  is een pop-up-museum met een Escaperoom. De Escaperoom heeft een cultuurhistorische-educatieve waarde, hij verteld de geschiedenis van Overdinkel. Ook heeft de escaperoom een recreatieve waarde voor “eigen” jongeren. Binnen de Gemeente Losser is er niet veel te doen voor de bezoekende jongeren. De escaperoom zou een toeristische trekker kunnen worden voor een nieuw publiek/doelgroep.

De toekomstige escaperoom in Overdinkel zal niet alleen dienen als leerplek en leuk uitje, maar ook als ontmoetingsplek. Zo kunnen de bezoekers van de escaperoom met maximaal drie personen uit dezelfde leeftijdsgroep de kamer betreden. Bij deze drie spelers worden drie spelers van een andere leeftijdsgroep gevoegd. Zodoende moeten de spelers dus samenwerken met onbekenden en hierbij worden jong en oud samengevoegd. In de escape room zullen zowel puzzels voor jongeren, als puzzels voor de oudere bezoekers aanwezig zijn. Voordat de samengestelde groep de escaperoom betreedt ontmoeten ze elkaar eerst in de ontmoetingsruimte. In deze ontmoetingsruimte kunnen de spelers elkaar alvast leren kennen en een eventuele tactiek bespreken. Achteraf is er ruimte om de ervaring te bespreken met een kopje koffie of thee. Maar ook worden er arrangementen ingezet samen met de escaperoom, bijvoorbeeld met het gebruik van de electrocar of een consumptie aan de bar in T’ Trefhuus. Tijdens deze escaperoom zal er een verhaal worden verteld over de oude Smokkel- en Textielgeschiedenis. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van oude voorwerpen van vroeger, maar ook gebruik van nieuwe media, zoals telefoons en tablets. Kortom een leerzame les in de geschiedenis in de vorm van spelenderwijs leren. Deze escaperoom moet niet alleen bezoekers trekken uit Overdinkel, maar ook uit andere omgevingen, toeristen en escaperoomfanaten, om zo het verhaal van het smokkelen van Overdinkel over te brengen.

0
Totale begroting
0
Bijdrage Toeristisch Genootschap Losser